top of page

Yogamamma gravidyoga lærerutdanning 

Anker 1

Velkommen til en 65-timers videreutdanning for yogalærere som ønsker kompetanse og trygghet til å undervise yoga til gravide som spesialisert veiledning eller som en del av vanlige yogaklasser. Utdanningen passer også for trenere, terapeuter, doulaer, jordmødre eller andre som har en spesiell interesse for graviditet, fødsel og kvinnehelse.

4Y9A8001_preview.jpeg

Yoga er et fantastisk ressurs for gravide som kan hjelpe oss å ønske et nytt liv velkomment med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Gravidyoga representerer essensen av feminin yoga: en lyttende, intuitiv og nærende praksis som bringer oss nærmere vår feminine kraft. Gjennom denne utdanningen lærer du at gravidyoga ikke må være en modifisert og mangelfull variasjon av en tradisjonell yoga, men en fullverdig, oppbyggende og vakker praksis i sin egen rett.


 

Innhold

 • Kvinnekroppens fysiologi og anatomi måned for måned gjennom alle fire trimestre. Fysiske og hormonelle forandringer, spesielle behov og hensyn, vanlige plager og typiske diagnoser.

 • Psykisk helse. Humør og følelser. Håp, forventninger, drømmer - frykt, angst og bekymring. Barseltårer/barseldepresjon.

 • En helhetlig tilnærming til overgangen fra å være datter til å bli mamma: rite of passage into motherhood/matrescence

 • Viktigheten av pust og pusteteknikker. Underveis i svangerskapet, forberedelse til fødsel, smertelindring under fødsel, i livet som ny mamma.

 • Trygg, nærende og forebyggende asana-praksis. Undervisningsmetode og oppbygging av sekvenser og klasser. Relevante justeringer, modifikasjoner og sikre overganger mellom stillinger som fremmer gode bevegelsesmønstre.

 • Fødsel. Gjennomgang av fødselsforløpet. Relevante fødestillinger, pusteteknikker etc. Hvordan yoga kan forberede og understøtte kvinnen gjennom en bevisst fødsel.

 • Barsel/4. trimester. Healing gjennom yoga de første seks ukene etter fødsel.

 • Avspenning og hvile. Øvelser og teknikker. Restorative yoga, veiledet hvile, meditasjon, yoga nidra.

 • Bruk av stemmen/naturlig lyd, mantra, visualisering, positive tanker (affirmasjoner), mudra og andre verktøy

 • Verdien av kvinnelig kraft og fellesskap

 • Hvordan bruke utdannelsen, til rene gravidyogaklasser eller som en del av et større tilbud til gravide. Skape community, bli en del av nærmiljøet og et større kvinnehelsemiljø. 


Timeplan og oppbygging

 

Første del

Fredag 11. oktober 9.00-17.00 

Lørdag 12. oktober 11.30-17.00 

Søndag 13. oktober 9.00-17.00 

 

Andre del

Fredag 25. oktober 9.00-17.00 

Lørdag 26. oktober 11.30-17.00 

Søndag 27. oktober  9.00-17.00 

 

Fredag og søndag er det en times lunsjpause. Lørdag er det en halvtimes lunsjpause. 

 

I tillegg til 38 timer med undervisning er det lagt opp til eget arbeid, både før og etter utdannelsen, samt i de to ukene mellom første og andre del. Eget arbeid er tidsmessig fordelt omtrent slik:

 • I forkant av utdannelsen: 2 timer forberedelse 

 • Mellom første og andre del: 6 timer observasjon av gravidyoga klasser (live eller online), og 6 timer lesing

 • I etterkant av utdannelsen: 10 timer fordelt mellom avsluttende arbeid og resterende lesing, og 2 timer til deltagende undervisning på en av gravidyogaklassene på Studio Mā

   

Diplom sendes digitalt etter innsendt og godkjent hjemmearbeid. 

Fristen for innlevering av hjemmearbeid er en måned etter endt utdannelse.


 

Investering

 

Kr. 12 990,-

 

Prisen inkluderer boken ‘Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel’, 100-siders arbeidsbok og Yogamamma-bærenett.

Hvis du ønsker å delta på denne utdanningen men har utfordringer med investeringen, skriv til post@studiomaoslo.com så finner vi en løsning.


 

Lærere

 

Cathrine Mathiesen, ‘Yogamamma’ - Da Cathrine ventet sitt første barn for 16 år siden begynte hun å utforske en mer feminin tilnærming til tradisjonell yoga, og denne veien fortsetter å inspirere henne. Cathrine er opptatt av den praktiske og terapeutiske nytteverdien av yoga, og har en pragmatisk fortolkning av yogafilosofi og praksis tilpasset dagens behov og livsstil generelt, og kvinnelig anatomi, syklus og livsløp spesielt. 

Cathrine underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. Hun har et t trygt fundament fra Iyengar yoga, og en grunnleggende Hatha yoga utdanning med fordypning i gravidyoga, mamma/baby-yoga og yoga som terapi, kombinert med senere studier i Yin, yoga Nidra og mindfulness som gir Cathrine en balansert, fleksibel og dypt nærende praksis. 

Hun har undervist på HiYoga i Oslo i syv år og parallelt utviklet Yogamamma som plattform for sitt arbeid med kvinner som får barn. Hun holder jevnlig yogalærerutdanninger i gravid, mamma/baby og feminin yoga, og skriver på sin andre bok - om yoga gjennom det første året med nytt barn. Cathrine bor med mann, fire barn og hund på Fagerborg i Oslo, og driver Studio Mā sammen med Helene Svabø. 

 

Mona Valstad Elsness, ‘Female Wellness’ - osteopat, fysioterapeut, personlig trener og Kundalini yogalærer. Spesialist i kvinnehelse, særlig pre/post-partum. Holder interaktivt opplegg om fysiologi og anatomi gjennom graviditeten.

 

Cathinka Devor, ‘Aku Jordmor’ - jordmor, akupunktør, yogalærer, spesialist i essensielle oljer. Holder interaktivt opplegg om fødsel og yoga som fødselsforberedende verktøy.

gravid2.jpg
IMG_5284.jpg

Wanja

"Etter utdannelsen dro jeg hjem til mannen min og sa at jeg gleder meg til en gang å være gravid og føde! Det var akkurat det denne utdannelsen vekket i meg: troen på min egen kvinnekraft og fødeevne. Den ga meg alt jeg trenger for å føle meg trygg i egen kropp og undervisning gjennom graviditet. Cathrine er et nydelig menneske som sitter på så mye visdom og kunnskap både om det å være menneske, kvinne, gravid, fødsel og barsel. Hun skaper et varmt, trygt og stødig rom å være i for oss som deltar på undervisningen. Jeg vil anbefale denne utdannelsen på det varmeste!"

Maren

"Denne utdannelsen har gitt meg mye mer enn jeg forventet! Jeg har blitt presentert for en helt ny verden og lært så mye. Jeg eslet den feminine og intuitive ‘viben’ eller energien - alt fra oljene på alteret til snakk om ‘hva trenger jeg’ og væremåten til Cathrine. Hun har vært en stor inspirasjon.’ -

"

 

Guro

"Tusen takk for en helt fantastisk lærerik og nyttig utdanning. Det er tydelig at Cathrine har masse kunnskap, som sammen med hennes gode vesen gjorde dette til en utrolig inspirerende og helt uforglemmelig uke! Jeg kjenner i enda større grad enn før hvor viktig det er med kvinnehelse og verktøy til å støtte kvinner gjennom svangerskap, fødsel og begynnelsen på livet med nytt barn."
bottom of page