top of page

Feiringer og seremonier med et yogisk preg

På Studio Ma ønsker vi å markere viktige hendelser i livet på en dyp og nærende måte, gjennom feiringer og seremonier med et yogisk preg. Våre blessings er ment til å være et alternativ til tradisjonelle feiringer av overganger i vår kultur, som baby shower og utdrikkningslag.  I den yogiske og tantriske tradisjonen blir kvinner anerkjent, feiret og støttet av sine søstre, på en måte som fremmer tilstedeværelse, aksept, takknemlighet og fellesskap fremfor materialisme, konsum, konkurranse og rivalisering. Vi ønsker å fremme utviklingen av et bevisst, støttende, ydmykt og nærende kvinnefellesskap i Oslo, og gleder oss til å skape minnerike rammer rundt viktige overganger. 

Mor/baby velsignelse (Baby blessing)

Dette er en den yogiske varianten av baby shower. Her samles kvinner som står den gravide nær i en sirkel hvor det skreddersys et program som hun har glede av. Her vil hun bli sett i den fasen hun er i akkurat nå, få mulighet til å dele hva hun gleder seg til og kanskje også gruer seg til  omkring fødsel og den første sårbare tiden med nytt barn. Vi gjør små ritualer som fotbad, massasje, blomsterdusj, mantra for å ønske baby velkommen og sang for å omkranse den gravide med kjærlighet. Vi bruker kreativitet og skaperkraft og lager en felles hilsen med naturens gaver, og nyter sunn snacks og enkel servering som også den gravide har godt av.

 

 

 

Yogisk bursdagsfeiring (Birthday blessing)

Denne feiringen gjøres med en bevissthet rundt at kvinnen som fyller år setter pris på en alternativ måte å markere hennes fødselsdag på, uten alkohol og tradisjonell fest. Her legges det til rette for bevegelse, deling, yoga eller sang alt ettersom hva den som skal feires trenger og ønsker mer av i livet sitt akkurat nå. Vi gjør et vedisk rituale med vann, lys, blomster, røkelse og blomster. Vi deler en deilig, nærende hvile med veiledet meditasjon eller yoga nidra, og avslutter med guidet bevegelse/dans for å lokke den indre gudinnen, hennes Shakti Ma frem i vårt felles trygge rom.

Kjærlighetsfeiring (Love blessing)

Den yogiske varianten av et tradisjonelt utdrikningslag, hvor intensjonen er å forberede kvinnen på å skulle smelte sammen med sin Shiva, den maskuline kraften, i en ekteskapsdans. Hva lengter hun etter? Hva gir hun slipp på? Hva er hennes dypeste ønsker? Vi tilrettelegger for at kvinnen kan få forberede seg til unionen med sin utvalgte gjennom en skreddersydd, nærende og vakker seremoni hun sent vil glemme. Som en del av denne seremonien gjør vi et vedisk rituale med vann, lys, blomster, røkelse og blomster, samt en «renselse» av hva hun ønsker å gi slipp på i forkant av ekteskapsinngåelsen.

 

Lukking av fødsel (Closing the bones) 

Dette er en markering for å lukke ned den helt spesielle tiden i livet som er graviditeten og de første 40 dagene etter fødselen. Vi skaper en sirkel av kvinnelig visdom, støtte og kraft for å hjelpe den nybakte mammaen med å integrere hva som skjedde underveis i fødselen og den første tiden etterpå. Hun får dele åpent og fritt om sin opplevelse av overgangen fra maiden til mother, som kanskje er den aller største i en kvinnes liv. Deretter vil vi gjøre et «closing the bones»- rituale hvor kvinnen blir bundet med sjal og holdt, både fysisk og emosjonelt, i et trygt søsterskap. 

 

 

Forsegling av vennskap: Mala workshop 

Denne skiller seg litt ut fordi det ikke er én kvinne som skal feires eller markeres, men heller en samling for kvinner som ønsker å gjøre noe verdifullt sammen og som ønsker å lære å lage sine egne Malaer, vakre yogiske smykker for meditasjon. Det vil gis en enkel introduksjon til historien bak Malaer og så vil vi alle få muligheten til å lage ett Mala hver. Prisen vil være 800,- per person og det må være minst 4 kvinner og maks 10 kvinner for at workshopen skal holdes. Dette inkluderer alt materialet (krystallperler, dusk, bånd og rudraksher).

 

 

Mer informasjon
  • Fasilitator for feiringer og seremonier er Mette Harr Støre. Mette er Be Woman kvinnesirkel- fasilitator og er hun er initiert i å holde seremonier med et vedisk preg fra sin lærer på Bali. Hun underviser yoga og meditasjon i Oslo med et spesielt fokus på kvinnehelse. 

  • Feiringene arrangeres på forespørsel og skreddersys i henhold til dine ønsker i samarbeid med Mette Harr Støre og resten av teamet på Studio Ma.

  • Feiringene legges på torsdag kveld fra 18.00-21.00, eventuelt en lørdag eller søndag kveld (samme tidspunkt) hvis det er ledig i studio.

  • Pris kr. 4000 - 6000 avhengig av ønsket innhold, omfang og antall deltagere. Prisen kan deles på antall deltagere som en gave til kvinnen som hylles.

  • Studio Ma kan ordne enkel servering - te, kakao, kaker og mat fra Oslo Raw hvis ønskelig. Det er også mulig å ta med egen mat og drikke (ikke alkohol).
     

Ta kontakt med oss for mer informasjon og forespørsler på post@studiomaoslo.no

 

bottom of page