top of page

søn. 29. okt.

|

Majorstuen

Yogamamma Mamma/baby-yoga Lærerutdanning

Dette er en 40-timers fordypning/videreutdanning for yogalærere, terapeuter, helsepersonell og andre som ønsker å lære hvordan vi tar vare på mor og barn gjennom yoga det første året etter fødsel.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Yogamamma Mamma/baby-yoga Lærerutdanning
Yogamamma Mamma/baby-yoga Lærerutdanning

Tid og sted

29. okt. 2023, 09:00 – 17:30

Majorstuen, Rosenborggata 19C, 0356 Oslo, Norge

Om arrangementet

Introduksjon

Dette er en 40-timers fordypning/videreutdanning for yogalærere, terapeuter, helsepersonell og andre som ønsker å lære hvordan vi tar vare på mor og barn gjennom yoga det første året etter fødsel. Kurset er en naturlig fortsettelse av den spesialiserte veiledningen du kanskje allerede tilbyr gjennom gravidyoga og en unik sjanse til å følge de nye mødrene over i neste kapittel. Denne utdanningen viser hvordan yoga kan være viktigere og vakrere enn noen gang i en tid hvor mange forlater sin praksis. Du får alle verktøyene du trenger for å lede nybakte mødre og deres babyer fra seks uker til et år gjennom rolige og gledesfylte timer.

For en nybakt mamma er dette feminin yoga på sitt mest fleksible og nærende, en helhetlig og tilrettelagt praksis som kan bygge bro mellom livet før og etter fødsel og støtte henne fysisk og emosjonelt gjennom overgangen til å bli mamma. Yoga for de aller minste kan støtte barnets motoriske og sosiale utvikling, øke kroppsbevissthet, stimulere fordøyelse, fremme søvn og styrke tilknytning til mamma gjennom bevisst nærvær med bevegelse, lek, sang og delt hvile. For deg som yogalærer eller annen omsorgsperson for kvinner og barn i denne sårbare og viktige perioden er dette praktisk bhakti yoga, en overraskende givende og spirituell praksis med læring og verdi også for eget liv.

Innhold

 • Kvinnekroppens fysiologi og anatomi etter graviditet og fødsel. Prinsipper for trygg og gjenoppbyggende yoga praksis med fokus på særlig sårbare og utsatte områder. Justere skjelettet, fremme god holding og bygge styrke innefra.
 • Pust som nøkkel til avspenning, selvregulering, smertelindring, tilknytning til baby og kontakt/opptrening av bekkenbunn og kjernemuskulatur. Pusteøvelser, sang og mantra.
 • En nybakt mammas psykiske og emosjonelle behov. Barseltid og hverdag, humør og følelser, baby blues og barseldepresjon, gleder og sorger, ensomhet og fellesskap. En helhetlig tilnærming gjennom introduksjon til grunnleggende yogafilosofi, blant annet forståelsen av koshas.
 • Babyens utvikling: fysisk, emosjonell og sosial. Baby yoga, berøring, massasje (gjestelærer), lek, rim, regler, dans og sang. Mamma/baby tilknytning, samspill og kommunikasjon. Bevisst nærvær.
 • Hvordan se på din yogiske verktøykasse med nye øyne og tilpasse pust, bevegelse, meditasjon og filosofi til kropp og sinn i unntakstilstand/radikal endring, og to på matten: mamma og baby.
 • Kunsten å planlegge/ikke planlegge en mamma/baby yoga klasse. Trygghet og fleksibilitet, fokus og flyt, aksept og alternativer. Praktiske rammer, gjennomføring og markedsføring av kurs.
 • Hvordan skape et ikke-dømmende og inkluderende fellesskap av mødre og tilby en praksis som hjelper dem stole på egne instinkter og sin kapasitet som mamma.
 • Formelt førstehjelpskurs for baby med diplom i regi av Liten & Trygg med Ida Grimstad, førstehjelpsinstruktør og sykepleier med mangeårig erfaring fra legevakt, barneavdeling og barnelegesenter.

Timeplan

Torsdag 26. oktober 9.00-16.30

Fredag 27. oktober 9.00-15.00

Lørdag 28. oktober 9.00-17.00

Søndag 29. oktober 9.00-17.30

Hver dag er det lunsj fra 12.00 til 13.00.

I tillegg til undervisning er det lagt opp til 12 timer med eget arbeid, noe før og noe etter utdannelsen. Diplom sendes digitalt etter innsendt og godkjent hjemmearbeid.

Pris

Kr. 8 990,-.

Prisen inkluderer 100-siders arbeidsbok, boken ‘Babymassasje’ av Kristin Lien Selvaag og Yogamamma-bærenett, i tillegg til førstehjelpskurset og spesialisert kompetanse innen babymassasje.

Billetter

 • Yogamamma Mamma/baby-yoga

  Prisen inkluderer 100-siders arbeidsbok, boken ‘Babymassasje’ av Kristin Lien Selvaag og Yogamamma-bærenett, i tillegg til førstehjelpskurset og spesialisert kompetanse innen babymassasje.

  kr 8 990,00
  Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page