top of page

Feminin yoga fordypning

Velkommen til Norges eneste fordypning i Feminin Yoga! I november samles vi seks dager for å utforske en feminin tilnærming til yoga gjennom felles praksis, studier, seremoni, og dyp kontakt med oss selv, hverandre og Moder Jord. 

Anker 1
Yoga_mammaer-1089.jpg

Yoga ble utviklet av menn, for menn, for tusenvis av år siden. Samtidig vet vi at det er aller flest kvinner som praktiserer yoga i dag. I feminin yoga tilpasser vi praksisen til kvinnens anatomi og fysiologi og i tråd med menstruasjonssyklusen, pluss at vi vever inn elementer fra det seremonielle, ritualer, feminisme, aktivisme, samt overgangsritualer i en kvinnes liv. Vi bryter ned etablerte strukturer for å forstå hva en feminin yogapraksis kan inneholde og omfatte i sin helhet. 

 

Feminin yoga er en fleksibel, oppmerksom og nærende praksis som passer for alle kvinnekropper i alle stadier av livet. I hjertet av denne praksisen ligger det myke og organiske, dyp hvile, kontakt med Moder Jord, indre og ytre syklus, fellesskap og søsterskap, aksept og glede. Utgangspunktet for denne praksisen er en forståelse av at kvinner er i konstant endring. Fra forandringer i kropp og sinn gjennom månedlige sykluser til radikale overganger som graviditet, fødsel, barsel og menopause. Hvordan kan yoga best støtte oss gjennom livet? Hvordan kan vår yogapraksis lede oss nærmere vår feminine styrke og hverandre?

 

I denne 45- timers fordypningen vil du lære å etablere din egen feminine yogapraksis og hvordan bygge opp en feminin yogaklasse eller sirkelsamling for andre kvinner. Vi vil undervise et bredt spekter av asana (fysiske yogaøvelser) tilpasset kvinnekroppen, ulike sekvenser, pusteteknikker, meditasjoner, ritualer, samt bruk av lyd og mantra. 

 

Hver dag består av en kombinasjon av feminin yoga praksis, teori,  diskusjon og deling i sirkel, og avspenning/hvile. Vi vil også tilbringe noe tid utendørs, i kontakt med elementene. De tre lærerne på denne fordypningen er Mette Harr Støre, Claudia Menger og Cathrine Mathiesen. Vi er også heldige å ha med oss spesialist i kvinnehelse, Mona Valstad Elsness, som gjestelærer på anatomi og fysiologi- delen. 

 

Vi har skapt denne fordypningen for alle med en sterk interesse for feminin kraft og energi og som føler seg kallet til arbeidet med å skape balanse i og rundt seg selv. Du trenger ikke å være utdannet yogalærer for å være med. Feminin yoga er et fantastisk verktøy, for noen til og med en livsvei, for å få tilgang til den universelle kraften, Shakti Mā, kilden til liv, skaperkraft og nytelse. Vi gleder oss til å utforske og dele denne mykheten og kraften i søsterskap med nettopp deg. Velkommen skal du være kjære kvinne! 

 

Denne fordypningen omfatter 5 pilarer:  

 

1 Feminin Yoga - teori og praksis Vi kommer til å gi et innblikk i fremveksten av feminin yoga, hvordan yoga kan være feminisme og hvordan yoga kan være radikal egenomsorg. Denne delen vil også omfatte hvorfor og hvordan vi kan tilpasse den tradisjonelle yoga- asanas stilen for å bedre kunne passe en kvinnelig anatomi og fysiologi. Vi vil utforske dette gjennom feminine uttrykk av yoga- asanas, bevegelse og flyt- sekvenser. 

 

2 Kvinnens anatomi, fysiologi og menstruasjonssyklusen Vi ser på hva som er unikt for kvinnekroppen med et anatomisk og fysiologisk blikk, og dykker spesielt inn i bekkenet og livmor. Vi vil lære om alle fasene i vår menstruasjonssyklus og hvordan vi kan utvikle en yogapraksis som kan støtte oppunder de ulike kvalitetene av en kvinnes syklus. Vi vil også lære noe om månens syklus og hvordan denne kan påvirke vår yogapraksis, men også hvordan den ytre månesyklusen (selve månen) kan samspille med vår indre månesyklus (menstruasjonssyklusen). Vi lærer yogaposisjoner, sekvenser og flyt- programmer som kan passe for alle de fire fasene. 

 

3 Overgangsritualer gjennom kvinnens liv Denne delen handler om hvordan vi kan møte kvinner i de ulike overgangene hun går igjennom i løpet av et liv. Den første gangen hun opplever å få menstruasjon. Når hun blir gravid for første gang. Når hun blir mor for første gang og opplever barseltiden. Helt frem til overgangsalderen. Vi følger kvinnen gjennom tre hovedepoker “Maiden- Mother- Crone” og dykker inn i hvordan vi kan møte kvinner for å anerkjenne de endringene disse fasene byr på, og hvordan vi kan feire og støtte kvinner i disse sårbare fasene av livet. 

 

4 Det hellige feminine - hengivenhet, ritualer og seremoni Vi vil se på fremveksten av det hellige feminine (divine feminine), historien om Shiva og Shakti, foreningen av den feminine og det maskuline, unionen. Vi vil dykke ned i visdom om gudinner og hvordan vi kan bruke dette i en feminin yogapraksis. Hengivenhet (bhakti yoga) vil bli introdusert, små ritualer, bruk av stemme, mantra og bønn i praksisen og i hverdagen. Vi vil også vise og lære deg hvordan du kan holde en seremoni i en kvinnesirkel. 

 

5 Fellesskap og søsterskap Det kan oppstå magi når vi kvinner tar oss tid til å lytte og se hverandre, og når vi samles for å lære av hverandre med ydmykhet og åpenhet for hverandres livsvei og erfaringer. Sirkelen er et symbol på enhet og helhet, det vi alle er  i vår essens. Sirkelen er et symbol på respekt. Vi ønsker alle kvinner som føler seg trukket mot dette arbeidet hjertelig velkommen uavhengig av alder, hudfarge, religion og bakgrunn. Sirkelen av kvinner blir rikere jo mer ulikhet og unikhet vi bringer inn. Vi ønsker hele deg velkommen!
 


 

Praktisk 

 

Dette er en 45- timers fordypning med 32 timer undervisning og 13 timer eget arbeid. 

 

Undervisningen deles i sirkel som er en fleksibel og åpen metode for deling og diskusjon materiale vi har utarbeidet og samlet. Vi varierer mellom undervisning gjennom guidet yogapraksis og demonstrasjon, presentasjon/prat, gruppediskusjoner i hele gruppen og mindre grupper, refleksjonsoppgaver, samt noe partnerarbeid. Vi holder en åpnings- og avslutningssirkel for å ramme inn vårt arbeid sammen. Vi inviterer alle deltakerne inn til en lukket gruppe for deling av informasjon og erfaringer, samt for å holde søsterskapet levende i tiden etter samlingene. 

 

Eget arbeid vil inneholde noe lesing, refleksjonsoppgaver, fri tankestrøm- skriving (journaling) og planlegging av en feminin yogaklasse/sirkel. De avsluttende oppgavene oppfordrer vi deg til å levere inn skriftlig hvis du ønsker diplom for fullført fordypning, og du vil få en tilbakemelding fra en av oss på dette arbeidet. Vår intensjon og ønske er at dette arbeidet skal være lystbetont, og få skje organisk i tråd med din egen prosess og kreativitet.

 

Alle deltakerne får utdelt en manual den første dagen vi tilbringer sammen. Her har vi samlet innholdet av fordypningen: teori, praksis, dikt, refleksjonsoppgaver, bilder og mye mer. Her vil du også finne en lang liste over anbefalt litteratur på feltet. 

 

Undervisningsspråk: Cathrine og Mette underviser på norsk, og Claudia underviser på engelsk. Materialet i manualen består av både norsk og engelsk. 

 

Datoer: 10-12 og 24-26 november 2023

 

Investering:  

Kr. 12.500,- 

Meld deg på sammen med en venninne og begge får 10% rabatt på fullpris.  Send en mail til post@studiomaoslo.com for rabattkode før du dere betaler.

 

Hvis du føler deg kallet til å gjøre denne fordypningen men har en begrenset økonomi, ta kontakt med oss for å se om vi kan finne en løsning sammen. 


 

Timeplan:

Fredag 10. nov: 09.00 - 16.00 (9.00-12 i studio, 13.00-16.00 i skogen)

Lørdag 11. nov: 09.00 - 16.00 

Søndag 12. nov: 10.00 - 15.00 

 

Fredag 24. nov: 09.00 - 16.00 (9.00-12.00 i badstue/hav, 13.00-16.00 i studio)

Lørdag 25. nov: 09.00 - 16.00 

Søndag 26.nov: 10.00 - 15.00 

 

Hver dag er det en times lunsj fra 12.00-13.00.

 

Det er plass til 20 kvinner i denne sirkelen og vi ønsker alle som identifiserer seg som kvinne velkommen! 


 

Ofte stilte spørsmål 

 

Jeg er ikke yoga- lærer. Er dette noe for meg og kan jeg delta? 

Denne fordypningen er for alle kvinner med en sterk dragning mot det feminine. Hvis du kjenner på kallet er dette for deg. 

 

Jeg prater ikke norsk, kan jeg delta? 

Hvis du ønsker å delta og ikke prater norsk, men forstår språket, er du hjertelig velkommen til å prate engelsk med oss. Du kan også levere det skriftlige arbeidet på engelsk hvis du ønsker. 

 

Tilbyr dere nedbetalingsplan? 

Ja, det gjør vi for de som trenger det, betaling i to omganger. Velg dette alternativet når du skal betale.

 

Flere spørsmål?

Ta gjerne kontakt med Claudia på mail@claudiamenger.com eller Mette på mette@nalashala.com hvis du har øvrige spørsmål om innhold og struktur for denne fordypningen. For spørsmål om påmelding og betaling, kontakt Studio Mā på post@studiomaoslo.com.

 C.E.N.

"Cathrine er en erfaren, dyktig og varm lærer som inspirerer! Gjennom denne utdannelsen fikk jeg et helhetlig, profesjonelt og solid grunnlag for å undervise i mamma og baby yoga. Jeg anbefaler også kurset for de som virkelig vil dykke ned i yogaens fantastiske verden for seg selv og eget barn uten å ha ambisjoner om å bruke det til undervisning. Jeg var selv høygravid under kurset og har tatt med meg masse lærdom og verktøy til min og babys reise fremover."

C.G.

"Jeg vil på det varmeste anbefale Cathrine og hennes Mamma/Baby yoga utdannelse. Cathrine er en utrolig dyktig og varm underviser, man går i dybden av viktigheten av mamma/baby yoga og hvordan man kan skape en trygg klasse for både mor og barn. Dette er en utdannelse som får en til å tenke, reflektere og se viktigheten av å skape et trygt rom for kvinner i en ofte sårbar tid, og hvilket ansvar man har som yogalærere. Jeg er virkelig glad for at jeg valgte å bruke tid på denne utdannelsen, og den innfridde alle mine forventninger og mer."

"

 

C.D.

"Mamma/baby yoga er en fantastisk tid for mamma og baby til å styrke deres samspill. Mamma er helt tilstede for babyen sin samtidig som hun får styrket kropp og sinn. I denne utdannelsen lærer du om dette samspillet, og øvelser som styrker mor og fremmer motoriske utvikling for baby. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde tilgang til denne kunnskapen da jeg selv var i barsel. Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg nå kan gi den videre til andre! Jeg anbefaler på det sterkeste Yogamamma Cathrine sine utdannelser."
bottom of page