top of page
IMG_0966 (1).jpg

Helene Habberstad

I hjertet av Helenes engasjement for kvinnehelse og velvære ligger hennes erfaring som utdannet jordmor. Gjennom årene har hun arbeidet ved Abc-enheten, og også vært med på å grunnlegge Føderiket og Senter for bevisst fødsel, steder hvor kvinners styrke og livsreise står i sentrum. Helene jobber også med menn.

 

En onsdag i måneden mellom kl 12 og 17 finner du Helene på Studio Ma. Første mulighet er allerede onsdag 13. september.

Pris for 60 minutter: 1860,-

<div class="yogo-book-appointment-button" data-teacher="295291" data-css-classes="custom-btn" data-button-text="Book"></div>

Timer må være avbestilt innen 48 timer/to arbeidsdager før oppsatt avtale. Dette gjelder uansett årsak. Timer avbestilt etter dette må betales i sin helhet. Dersom du er forhindret fra å møte fysisk kan timen gjøres på video istedenfor. Helene sender deg da en link til sitt digitale terapirom. Send mail til helene@helenehabberstad.no for spørsmål eller avbestilling.

Helenes forståelse av kroppens bevegelse og energi har blitt beriket gjennom Helenes rolle som tai chi-lærer med 25 års erfaring. Gjennom denne bevegelsestradisjonen med røtter i zen og taoisme har Helene lært å ha tillit til den indre styrken i hver kvinne. I de senere årene har Helene blitt svært glad i en egen yoga praksis.

Helene er i tillegg utdannet innen Nevro Affektiv Relasjonell Metode (NARM), og har spesialisert meg som Somatic Experiencing traumebehandler (SE) I dag driver hun en privatpraksis i Oslo med hovedvekt på SE metoden og indre skyggearbeid.

Helene er lidenskapelig opptatt av å lære kvinner sammenhengen med nervesystemet og fødsel, for å oppnå lettere fødsel for mor og baby. Hennes ønske er å skape et trygt og støttende miljø der kvinner kan finne balanse, helhet og styrke i ulike faser av livet – fra svangerskap og fødsel til barseltid og overgangsalder.

Tjeneste:

Som traumeterapeut tilbyr Helene skreddersydde terapeutiske tjenester for kvinner i ulike faser av livet. Hennes hovedmetode er Somatic Experiencing (SE) som skiller seg fra andre terapeutiske tilnærminger på flere måter. Traumer kan etterlate dype spor, og påvirke oss fysisk, mentalt og emosjonelt. Somatic Experiencing (SE) terapi tilbyr en unik vei til helbredelse ved å anerkjenne at traumer holdes i kroppen vår.

Somatic Experiencing er en kroppsorientert terapeutisk tilnærming utviklet av Dr. Peter A. Levine. SE terapi hjelper deg med å frigjøre stagnerende følelser og minner som kan bidra til angst, depresjon eller andre psykiske helseutfordringer.

Metoden fokuserer på å frigjøre traumeenergi som er fryst fast i kroppen som følge av overveldende opplevelser. Ved å bringe oppmerksomhet til kroppens sanser og instinktive impulser, hjelper SE-metoden deg med å utforske, reforhandle og helbrede traumatiske opplevelser på en trygg og gradvis måte.

​En av de særegne egenskapene til Somatic Experiencing er at det legger vekt påkroppens naturlige evne til å regulere seg selv ved å jobbe med det autonomenervesystemet. SE-metoden anerkjenner at kroppen alltid søker å gjenopprette balanse etter en traumatisk hendelse, men noen ganger kan denne naturlige prosessen bli avbrutt. En sentral del av SE terapi er praksisen med å legge merke til og følge med på kroppslige opplevelser. Denne praksisen forankrer deg i øyeblikket, og fremmer en dyp følelse av å være grunnet.

En annen viktig forskjell fra andre traumeterapier er at Somatic Experiencing ikke

nødvendigvis krever at du skal revurdere eller gjenta detaljene i den traumatiske hendelsen. Istedenfor fokuserer metoden på å hjelpe deg til å øke din kapasitet til å tåle de kroppslige reaksjonene som kan oppstå under terapien, og gradvis integrere

disse opplevelsene, slik at minnet ikke forstyrrer deg. SE-metoden har som hensikt å regulere nervesystemet og gjenopprette balanse, noe som er spesielt verdifullt for kvinner som opplever fødselsdepresjon, fødselsangst, hverdagsuro, overgangsalderplager eller ganske enkelt ønsker å styrke seg til en god fødselsopplevelse.

​Ta gjerne kontakt med Helene på helene@helenehabberstad.no for å lære mer om Somatic Experiencing og hvordan denne terapeutiske tilnærmingen kan støtte deg på din vei mot velvære og livsglede, såfremt effektive teknikker for å føde lettere med mindre smerte.

Les mer om Helene her.

bottom of page